Du behöver
- 3 st ägg
- 2 dl socker
- 200 g kokosflingor
- 150 g matfett
- 1 st apelsinskal ca 60 g
- 50 g blockchoklad hackad mörk
- 50 g valnötter hackade
- 1/2-1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Till formen:
matfett
kokos
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Smöra och strö kokos i en form, gärna med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
2
Smält fettet och låt det svalna. Vispa socker och ägg vitt och pösigt, tillsätt det smälta fettet.
3
Blanda kokos, apelsinskal, choklad, nötter, mjöl och bakpulver. Rör ner blandningen i äggsmeten.
4
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Pröva med en sticka. Strö gärna lite kokos över den kalla kakan.
Kakan går bra att frysa, men skär den i lagom stora bitar, så du bara behöver tina den bit som går åt. Vill du ha kakan lite festligare så garnera med grädde, frukt eller bär.