Fiskarhustruns fisksoppa

Fisksoppa är lätt att laga och det smakar ljuvligt tillsammans med en bit gott bröd. Gör den här lättlagade soppan och imponera på vänner och bekanta.

Du behöver

  • 500 g fiskfilé blandad t ex lax och torsk
  • 300 g räkor med skal
  • 1 st musslor burk
  • 1 st fänkålsstånd
  • 1 st purjolök
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 st burk krossade tomater
  • 8 dl hummerfond
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • dill

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Ansa och skär fänkålen i bitar. Ansa och strimla purjolöken. Fräs purjolök och fänkål i lite matfett i en kastrull utan att det får färg. Tillsätt pressad vitlök och fräs ytterligare en stund.

2
Strö över mjöl och rör om. Späd med krossade tomater, hummerfond och vitt vin. Låt soppan sjuda på svag värme ca 10-15 minuter.

3
Skär under tiden fisken i tärningar ca 3×3 cm. Skala räkorna och låt musslorna rinna av.

4
Tillsätt grädden och låt soppan koka upp på nytt. Lägg i fisken och låt soppan sjuda ca 3-5 minuter eller tills fisken är vit och ogenomskinlig. Lägg i musslor och räkor och låt dem bli genomvarma men nu får inte soppan koka. Smaka av med salt och peppar.

Scroll to Top