Du behöver
- 500 g fiskfilé blandad t ex lax och torsk
- 300 g räkor med skal
- 1 st musslor burk
- 1 st fänkålsstånd
- 1 st purjolök
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 3 msk vetemjöl
- 1 st burk krossade tomater
- 8 dl hummerfond
- 1 dl vitt vin
- 2 dl vispgrädde
- salt och peppar
- dill
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Ansa och skär fänkålen i bitar. Ansa och strimla purjolöken. Fräs purjolök och fänkål i lite matfett i en kastrull utan att det får färg. Tillsätt pressad vitlök och fräs ytterligare en stund.
2
Strö över mjöl och rör om. Späd med krossade tomater, hummerfond och vitt vin. Låt soppan sjuda på svag värme ca 10-15 minuter.
3
Skär under tiden fisken i tärningar ca 3×3 cm. Skala räkorna och låt musslorna rinna av.
4
Tillsätt grädden och låt soppan koka upp på nytt. Lägg i fisken och låt soppan sjuda ca 3-5 minuter eller tills fisken är vit och ogenomskinlig. Lägg i musslor och räkor och låt dem bli genomvarma men nu får inte soppan koka. Smaka av med salt och peppar.