Kentas getostmacka

Fotografens kommentar: Himmelskt gott.

Du behöver

  • 4 skiva formbröd vitt
  • 140 g bacon
  • 4 skiva Chevre du Poitou getost, à 100 g
  • flytande honung
  • sallat
  • vatten ättiksprit 12%, socker, salt

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Kantskär brödskivorna och tag eventuellt ut runda kakor med mått. Stek dem gyllene på båda sidorna i lite smör. Lägg dem på eldfast fat.

2
Strimla baconet och bryn det. Låt baconet rinna av på hushållspapper.

3
Fördela det mesta av baconet på brödskivorna men spara lite till garneringen.

4
Lägg en skiva getost på varje brödskiva och ringla över lite honung. Gratinera mackorna i ugnen tills de har fått lite färg.

5
Lägg mackorna på en salladsbädd som du doppat i en mild välsmakande blandning av vatten, ättiksprit, socker och salt. Strö resterande bacon över osten.

Scroll to Top