Du behöver
- 4 skiva formbröd vitt
- 140 g bacon
- 4 skiva Chevre du Poitou getost, à 100 g
- flytande honung
- sallat
- vatten ättiksprit 12%, socker, salt
Ugn: 250°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Kantskär brödskivorna och tag eventuellt ut runda kakor med mått. Stek dem gyllene på båda sidorna i lite smör. Lägg dem på eldfast fat.
2
Strimla baconet och bryn det. Låt baconet rinna av på hushållspapper.
3
Fördela det mesta av baconet på brödskivorna men spara lite till garneringen.
4
Lägg en skiva getost på varje brödskiva och ringla över lite honung. Gratinera mackorna i ugnen tills de har fått lite färg.
5
Lägg mackorna på en salladsbädd som du doppat i en mild välsmakande blandning av vatten, ättiksprit, socker och salt. Strö resterande bacon över osten.