Mintchokladkaka

Mint, mörk choklad och nötter gör den här kakan till en läckerhet! Till höger längst bak ser du Kurres nötkaka, bredvid den står en mintchokladkaka, och längst fram en plommonkaka.

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2.25 dl socker
  • 150 g smör eller margarin
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 7 st After eight
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Smält fett, choklad och mintkakor under omrörning. Låt det svalna.

2
Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner detta i äggsmeten tillsammans med chokladen. Blanda väl.

3
Häll smeten i en avlång form, ca 1 1/2 l. Grädda mitt i ugnen i ca 60 minuter. Pröva med en sticka.


Kommentar:
Istället för mintkakor kan du öka chokladen med 50 g och tillsätt några droppar mintessens. Du kan också grädda kakan i långpanna, ca 20 x 25 cm i 200° i ca 30 minuter och skära i rutor till kakor.

Scroll to Top