Du behöver
- 3 st ägg
- 2.25 dl socker
- 150 g smör eller margarin
- 200 g mörk blockchoklad
- 7 st After eight
- 3 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Vispa ägg och socker pösigt. Smält fett, choklad och mintkakor under omrörning. Låt det svalna.
2
Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner detta i äggsmeten tillsammans med chokladen. Blanda väl.
3
Häll smeten i en avlång form, ca 1 1/2 l. Grädda mitt i ugnen i ca 60 minuter. Pröva med en sticka.
Istället för mintkakor kan du öka chokladen med 50 g och tillsätt några droppar mintessens. Du kan också grädda kakan i långpanna, ca 20 x 25 cm i 200° i ca 30 minuter och skära i rutor till kakor.