Plommonkaka II

Katrinplommonen gör kakan saftig, hållbar och god. Till höger längst bak ser du Kurres nötkaka, bredvid den står en mintchokladkaka, och längst fram en plommonkaka.

Du behöver

  • 200 g katrinplommon grovhackade kärnfria
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl sirap vit
  • 3 st ägg
  • 1 dl nötter hackade
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Vispa matfett och sirap pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa kraftigt.

2
Blanda nötter, mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner detta tillsammans med plommonen i smeten.

3
Häll smeten i en väl smord och bröad form, ca 1 1/2 liter.

4
Grädda nederst i ugnen i ca 45 minuter. Pröva med en sticka.

5
Låt kakan stå en stund i formen innan den stjälps upp. Låt kakan kallna under formen. Den går bra att frysa.

Scroll to Top