Du behöver
- 1 kg potatis fast sort
- 1 st rödlök
- salt och peppar
- 150 g camozola
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Koka potatisen i lättsaltat vatten med skalen på. Kasta bort vattnet och skala potatisen. Låt dem kallna.
2
Skala och finhacka löken. Grovriv potatisen på råkostjärn. Blanda samman dem med lök. Salta och peppra.
3
Hetta upp matfett i en stekpanna. Bred ut potatis och lökblandningen i pannan och stek på medelstark värme tills allt har fått fin färg.
4
Vänd potatiskakan på ett lock och låt den andra sidan glida ner på stekjärnet. Stek tills den har fin färg.
5
Låt Röstin glida över på ett runt eldfast fat. Skär osten i tunna skivor och lägg dem ovanpå.
6
Gratinera Röstin strax innan den ska serveras tills den har fått fin färg.
Doppa kniven i hett vatten innan du börjar skära osten. Då går det lättare att få tunna skivor.