Rösti med Cambozola

Rösti kan serveras till allehanda maträtter, men också som en fristående måltid med någon härlig sallad till.

Du behöver

  • 1 kg potatis fast sort
  • 1 st rödlök
  • salt och peppar
  • 150 g camozola

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Koka potatisen i lättsaltat vatten med skalen på. Kasta bort vattnet och skala potatisen. Låt dem kallna.

2
Skala och finhacka löken. Grovriv potatisen på råkostjärn. Blanda samman dem med lök. Salta och peppra.

3
Hetta upp matfett i en stekpanna. Bred ut potatis och lökblandningen i pannan och stek på medelstark värme tills allt har fått fin färg.

4
Vänd potatiskakan på ett lock och låt den andra sidan glida ner på stekjärnet. Stek tills den har fin färg.

5
Låt Röstin glida över på ett runt eldfast fat. Skär osten i tunna skivor och lägg dem ovanpå.

6
Gratinera Röstin strax innan den ska serveras tills den har fått fin färg.


Kommentar:
Doppa kniven i hett vatten innan du börjar skära osten. Då går det lättare att få tunna skivor.

Scroll to Top