Du behöver
- 4 dl couscous
- 4 dl grönsaksbuljong
- 2 st purjolök
- 400 g broccoli
- 1 st röd paprika
- 1/2-1 st chilifrukt
- 1 st vitlöksklyfta
- 50 g pinjekärnor rostade
- 3.5 msk vatten
- 1 tsk örtsalt
Sås:
2 dl lätt crème fraiche
saft rivet skal och av 1 limefrukt
salt och peppar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Börja med att röra samman alla ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.
2
Ansa och skär purjolök och broccoli i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Dela chilin och ta bort kärnor och hinnor. Finhacka den.
3
Fräs grönsakerna i lite matfett i en gryta. Häll på vatten och salt. Låt det småputtra tills couscousen är klar.
4
Koka upp buljongen och rör ner couscousen. Låt det koka upp på nytt. Lägg på locket och ta kastrullen från värmen. Låt det stå och svälla ca 5-6 minuter.
5
Rör ner grönsakerna med skyn i couscousen och strö pinjekärnorna över. Bjud såsen till couscousen.