Couscoussallad

En vårlätt middag som smakar ljuvligt. Vill du inte äta helt vegetariskt så äter du lite stekt kyckling till.

Du behöver

  • 4 dl couscous
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 2 st purjolök
  • 400 g broccoli
  • 1 st röd paprika
  • 1/2-1 st chilifrukt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 50 g pinjekärnor rostade
  • 3.5 msk vatten
  • 1 tsk örtsalt

Sås:

2 dl lätt crème fraiche
saft rivet skal och av 1 limefrukt
salt och peppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med att röra samman alla ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.

2
Ansa och skär purjolök och broccoli i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Dela chilin och ta bort kärnor och hinnor. Finhacka den.

3
Fräs grönsakerna i lite matfett i en gryta. Häll på vatten och salt. Låt det småputtra tills couscousen är klar.

4
Koka upp buljongen och rör ner couscousen. Låt det koka upp på nytt. Lägg på locket och ta kastrullen från värmen. Låt det stå och svälla ca 5-6 minuter.

5
Rör ner grönsakerna med skyn i couscousen och strö pinjekärnorna över. Bjud såsen till couscousen.

Scroll to Top