Glassfyllda crêpes

Mycket läcker och lite annorlunda är den här desserten. Den fyllda varma pannkakan runt den kalla glassen blir en smakupplevelse.

Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 50 g smält smör eller margarin

Fyllning:

vaniljglass ca 10 dl

Ugn: 250°

Kolasås:

1.5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
0.5 dl sirap
1 msk smör eller margarin

Det här behövs för ca 4-6 pers:

Gör så här

1
Dela glassen i lagom stora bitar och lägg dem i frysen så de är riktigt kalla.

2
Vispa till en smet av halva mängden mjöl, salt och mjölk. Vispa sedan ner resten av mjölken, ägg och matfett. Grädda 12 tunna pannkakor (crêpes). Låt dem bli riktigt kalla.

3
Blanda alla ingredienserna till såsen, utom fettet, i en tjockbottnad kastrull. Koka upp såsen och koka ganska kraftigt tills såsen är ljusbrun och fått kolasmak, ca 15-20 min. Tillsätt lite matfett och rör om.

4
Lägg 1 bit glass på varje pannkaka och vira in glassen som ett paket. Lägg dem på ugnssäkert fat.

5
Gratinera mitt i ugnen i ca 2 min tills crêpsen är varm men glassen kall. Sikta över lite florsocker och bjud med kolasåsen.


Kommentar:
Du kan göra crêpsen färdiga och sedan frysa dem, men då måste de gratineras någon minut längre.

Scroll to Top