Kardemummabullar

Nu ställer vi till med ett riktigt vetebrödsbak! Här får du recept för både vardag och fest. Väljer du att baka flera sorter, så går det utmärkt att frysa både bullar, krans och längd. I korgen bak ser du kardemummabullar, till vänster wienerbröd, till höger pariserbullar, dessutom krans och fläta.

Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • vetemjöl ca 13 dl

Pensling:

ägg

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet.

2
Tillsätt salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa ca 30 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda och dela i bitar. Rulla till släta, runda bullar, som läggs på bakpappersklädda plåtar. Jäs i ytterligare ca 30 minuter.

4
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda ca 8-10 minuter mitt i ugnen. Låt bullarna kallna på galler under bakduk. De går utmärkt att frysa.

Scroll to Top