Du behöver
- 100 g smör eller margarin
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 0.5 tsk salt
- 1 msk socker
- 1 tsk stött kardemumma
- vetemjöl ca 13 dl
Pensling:
ägg
Ugn: 250°
Gör så här
1
Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet.
2
Tillsätt salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa ca 30 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda och dela i bitar. Rulla till släta, runda bullar, som läggs på bakpappersklädda plåtar. Jäs i ytterligare ca 30 minuter.
4
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda ca 8-10 minuter mitt i ugnen. Låt bullarna kallna på galler under bakduk. De går utmärkt att frysa.