Pariserbullar

Mina favoritbullar måste du få recept på, här är det! Nu ställer vi till med ett riktigt vetebrödsbak! Här får du recept för både vardag och fest. Väljer du att baka flera sorter, så går det utmärkt att frysa både bullar, krans och längd. I korgen bak ser du kardemummabullar, till vänster wienerbröd, till höger pariserbullar, dessutom krans och fläta.

Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 0.5 krm salt
  • 0.5 dl socker
  • 1 st ägg
  • vetemjöl ca 7 dl

Fyllning:

3 dl vaniljkräm

Pensling:

smält smör eller margarin
strösocker

Ugn: 250°

Gör så här

1

Smält fettet och häll i mjölken Värm till ca 37°.

2

Rör ut den smulade jästen i degspadet.

3

Tillsätt salt, socker, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa i ca 30 minuter.

4

Dela degen i ca 20 delar och rulla ut runda bullar. Platta till dem och lägg 1 klick vaniljkräm på varje, nyp ihop och forma till bulle igen.

5

Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Jäs ca 30 minuter.

6

Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt de kallna på galler under bakduk. När de är kalla penslas bullarna med smält matfett och doppas i strösocker.

Scroll to Top