Du behöver
- 100 g smör eller margarin
- 2 dl mjölk
- 25 g jäst
- 0.5 krm salt
- 0.5 dl socker
- 1 st ägg
- vetemjöl ca 7 dl
Fyllning:
3 dl vaniljkräm
Pensling:
smält smör eller margarin
strösocker
Ugn: 250°
Gör så här
Smält fettet och häll i mjölken Värm till ca 37°.
Rör ut den smulade jästen i degspadet.
Tillsätt salt, socker, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa i ca 30 minuter.
Dela degen i ca 20 delar och rulla ut runda bullar. Platta till dem och lägg 1 klick vaniljkräm på varje, nyp ihop och forma till bulle igen.
Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Jäs ca 30 minuter.
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt de kallna på galler under bakduk. När de är kalla penslas bullarna med smält matfett och doppas i strösocker.