Vetefläta

En kardemummadoftande vetelängd till vardagskaffet!Nu ställer vi till med ett riktigt vetebrödsbak! Här får du recept för både vardag och fest. Väljer du att baka flera sorter, så går det utmärkt att frysa både bullar, krans och längd. I korgen bak ser du kardemummabullar, till vänster wienerbröd, till höger pariserbullar, dessutom krans och fläta.

Du behöver

  • 0.25 st kardemumma bullar

Pensling:

ägg
pärlsocker

Ugn: 225°

Det här behövs för 1 flätor:

Gör så här

1
Dela degen i 3 delar. Rulla ut varje del lika lång som plåten.

2
Fläta längderna och lägg flätan på bakpappersklädd plåt och jäs ca 30 minuter.

3
Pensla med ägg, strö på pärlsocker och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt kallna under bakduk.

4
Av en hel sats får du 4 flätor.

Scroll to Top