Du behöver
- 4 st ägg
- 3 msk vetemjöl
- 4 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 3 msk ost stark riven
- 1 pkt spenat ca 375 g
Ugn: 200°
Tillbehör:
4.5 st morötter stora
vatten + salt
2 msk smör eller margarin
Det här behövs för 4-5 port:
Gör så här
1
Vispa samman ägg, mjöl, grädde, salt och vitpeppar. Vispa till en slät smet och rör i spenaten.
2
Häll smeten i en välsmord form, t ex en sockerkaksform. Täck formen med folie.
3
Ställ formen i vattenbad i ugnen och grädda ca 60 minuter. Känn med en gaffel att äggstanningen har stelnat. Exakt tid beror på formens form och storlek.
4
Ansa och skiva under tiden morötterna. Koka dem knappt färdiga i lättsaltat vatten. Slå av vattnet, lägg i en klick matfett och glasera morötterna.
5
Stjälp upp timbalen och lägg morötterna runt om.