Vegetarisk lasagne III

Med en mustig grönsaksröra och en god ostsås, så får du en god vegetarisk lasagne.

Du behöver

  • 9 st lasagneplattor
  • 250 g champinjoner

Ostsås:

6 dl mjölk
3 msk vetemjöl
1 msk margarin
ost ca 3 dl riven
salt och peppar

Grönsaksröra:

2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
1 st squash
2 st paprika gärna blandade färger
1 st burk krossade tomater
1 st grönsaksbuljongtärning
2 tsk socker
1.5 tsk oregano
salt och peppar

Gratinering:

ost ca 2 dl riven

Ugn: 200°

Det här behövs för 4-5 port:

Gör så här

1
Vispa ut mjölet till ostsåsen med lite mjölk i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och margarin. Låt såsen koka upp under omrörning. Låt såsen koka ca 3 minuter under fortsatt omrörning. Ta kastrullen från värmen och rör ner ost. Smaka av med salt och peppar.

2
Skala och hacka lök och vitlök till grönsaksröran. Kärna ur och tärna paprikorna. Ansa och tärna squashen. Fräs löksorterna mjuka och glansiga i lite matfett i en kastrull. Tillsätt paprika och squash. Låt det fräsa med en stund. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning, oregano och socker. Låt puttra ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Ansa och skiva svampen. Fräs den i matfett tills vätskan har “kokat” in. Tillsätt lite matfett och stek svampen lite till.

4
Häll lite ostsås i en smord eldfast form. Lägg 3 lasagneplattor över. Täck med hälften av grönsaksröran. Fördela hälften av svampen över och bred på 1/3 av ostsåsen. Lägg på 3 lasagneplattor, resterande grönsaksröra, svamp och det mesta av ostsåsen. Täck med tre lasagneplattor och bred ostsås över. Strö över riven ost och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.

Scroll to Top