Mexikansk korvgryta

Av de nya kryddstarka korvarna får man mycket smak i sin gryta. Prova och njut.

Du behöver

  • 1 pkt chorizo ca 300 g
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 st grön paprika
  • 1 st tacosås
  • 1 st burk majs
  • 1 st buljongtärning
  • 2 krm timjan
  • salt och peppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär korven i slantar. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla paprikan.

2
Lägg löksorterna, paprika, smulad buljong och krossade tomater i en gryta. Låt det puttra under lock på svag värme ca 8-10 minuter.

3
Tillsätt korv, bönmix, majs och timjan. Hetta upp på nytt och låt det puttra någon minut. Smaka av med salt och peppar. Bjud kokt ris eller kokt pasta till.

Scroll to Top