Räkrulle

En jättegod förrätt, som kan göras i god tid före middagen, till och med dagen innan man ska bjuda på den.

Du behöver

  • 1 pkt petit chou-mix

Ugn: 175°

200 g skalade räkor
2 dl majonnäs gärna lätt
1 krm citronpeppar
2 msk hackad dill

Garnering:

1 st stenbitsrom burk röd
dill
rucolasallad

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Gör smeten till petit chou-plattan enligt anvisning på paketet. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ca 30 x 50 cm.

2
Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Stjälp upp på ett nytt papper och ta bort det använda. Låt plattan kallna.

3
Grovhacka räkorna och blanda med majonnäsen. Tillsätt citronpeppar och dill. Bred smeten på petit chou-bottnen och rulla ihop från långsidan.

4
Slå in rullen i plastfilm och lägg den kallt tills den ska ätas.

5
Skär upp rullen i 4 större eller 8 mindre bitar. Lägg dem på assietter med sallad runt om. Garnera med rom och dill.

Scroll to Top