Ädelostgratäng

Rotselleri hör till mina favoriter från grönsakslandet. Den här rätten åt jag på en vegetarisk restaurang, gick hem och prövade och det lyckades! Mycket praktiskt med hela middagen på ett fat.

Du behöver

  • 2 dl ris
  • vatten + salt
  • rotselleri ca 600 g
  • 0 l grönsaksbuljong (tärning)
  • 2.5 st tomater
  • 125 g ädelost
  • 1 st burk crème fraîche gärna lätt
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • persilja

Ugn: 250º

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Koka riset enligt anvisning på paketet. Bred ut det i en smord ugnssäker form.

2
Skala sellerin, skiva och koka den mjuk i buljongen. Lägg skivorna på riset. Lägg skivad tomat ovanpå sellerin.

3
Mosa osten eller kör den i matberedaren. Blanda ner creme fraiche och vitlök. Klicka krämen på selleriskivorna.

4
Gratinera tills rätten fått fin färg och är genomvarm, ca 10-15 minuter. Garnera med kryddgrönt efter smak.

Scroll to Top