Paradisdessert

Det här är en läcker dessert med jordgubbar, som varvats med vit chokladmousse. Ljuvlig meny i midsommartid! Inled med sparris med romsås, njut laxmousse som huvudrätt och avrunda med paradisdessert, jordgubbar varvade med vit chokladmousse.

Du behöver

  • 100 g blockchoklad vit
  • 1 st äggula
  • 2 msk rom eller någon likör
  • lime rivet skal av
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 l jordgubbar

Garnering:

limeskivor

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Smält chokladen i 100° varm ugn, i mikron eller över vattenbad.

2
Rör ner äggula, rom och limeskal. Vispa grädden till hårt skum och blanda ner den.

3
Skiva de rensade jordgubbarna. Varva dessa med chokladmoussen i vackra glas. Ställ dem kallt tills desserten ska serveras.

Scroll to Top