Sparris med romsås

En liten läcker förrätt som kan bjudas både kall och varm. Ljuvlig meny i midsommartid! Inled med sparris med romsås, njut laxmousse som huvudrätt och avrunda med paradisdessert, jordgubbar varvade med vit chokladmousse.

Du behöver

  • sparris eller 2 paket fryst
  • 2 tsk salt per l vatten

Hollandaise:

150 g smör eller margarin
3 st äggulor
3 msk vatten
1/2-1 msk pressad citron
1 krm salt
0.5 krm vitpeppar
50 g löjrom sikrom eller röd stenbitsrom

Garnering:

sallad
cocktailtomater

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Såsen: Smält fettet till hollandaisen och låt det svalna. Blanda äggulor och vatten i en skål som ställs över en kastrull med sjudande vatten. Sjud under vispning tills såsen tjocknar.

2
Ta bort kastrullen från värmen. Tillsätt fettet under vispning, först droppvis sedan i en mycket tunn stråle. Såsen ska bli tjock och blank.

3
Smaksätt med citron, salt och peppar. Låt såsen kallna innan rommen tillsätts.

4
Skala sparrisen, om den är färsk, med en potatisskalare och koka den ca 10 minuter i saltat vatten. Är sparrisen djupfryst står det på paketet hur den ska kokas.

5
Fördela sparrisen, varm eller kall, på tallrikar, häll på såsen och garnera.

Scroll to Top