Kållåda

Du behöver 8 st vitkål hg strimlad 0 l buljong (tärning) 2 msk smör eller margarin 3 msk ströbröd 2 dl buljong eller vatten från...

Du behöver

  • 8 st vitkål hg strimlad
  • 0 l buljong (tärning)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk ströbröd
  • 2 dl buljong eller vatten från kålen
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 st ägg
  • 3 st blandfärs hg

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Förväll kålen i buljong eller vatten med lite salt. Låt den rinnna av. Spara kokspadet. Bryn kålen i matfett.

2
Lägg ströbrödet i ca 2 dl kokspad. Blanda ner salt, peppar, ägg och färs. Blanda väl. Färsen ska vara lös.

3
Rör ner färsen i kålen och bred ut blandningen i en smord ugnssäker form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Servera med kokt potatis, lingonsylt och om du önskar, en skysås.

Scroll to Top