Purjolök med kantareller

Du behöver 550 g purjolök vatten Stuvning: 200 g kantareller eller annan svamp 2.5 msk smör eller margarin 2.5 dl vetemjöl 3 dl gräddmjölk 2.5...

Du behöver

  • 550 g purjolök vatten

Stuvning:

200 g kantareller eller annan svamp
2.5 msk smör eller margarin
2.5 dl vetemjöl
3 dl gräddmjölk
2.5 krm salt

Garnering:

tomater persilja

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Fräs svampen i matfett tills det “knäpper” i den. Strö över mjöl, späd med gräddmjölk och sjud i ca 15 minuter, gärna längre. Smaka av med salt. Håll stuvningen varm.

2
Ansa och skölj purjolökarna. Skär dem i bitar och förväll dem i lättsaltat vatten tills de är knappt mjuka. Låt rinna av.

3
Lägg purjolökarna på ett varmt fat och häll över stuvningen. Garnera och servera, gärna med ett gott bröd.


Kommentar:
Vill du göra purjorätten i förväg, kan du gratinera den ca 20 minuter i 225° innan den ska ätas.
Fattigmans sparrisPurjolöken kallas ibland för fattigmans sparris, särskilt när den är späd och färsk.

Scroll to Top