Vinbärsglass

Du behöver 2 dl vinbär välmogna röda 0.5 msk kardemumma finstött 3 st äggulor 1 3/4 dl florsocker 3 dl vispgrädde Det här behövs för...

Du behöver

  • 2 dl vinbär välmogna röda
  • 0.5 msk kardemumma finstött
  • 3 st äggulor
  • 1 3/4 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Rensa bären och mosa eller mixa dem i matberedare eller i mixer.

2
Tillsätt kardemumma, äggulor och florsocker till bärmoset. Vispa samman väl.

3
Vispa grädden till hårt skum. Blanda ner det i moset i grädden och blanda väl.

4
Häll smeten i en lämplig form och frys in den i minst 4 timmar. Ta fram glassen ca 1/2 timme innan den ska ätas. Stjälp upp den och låt den stå i rumstemperatur.


Kommentar:
Receptet kan användas till alla bär men kanske måste sockermängden minskas om bären är sötare än vinbär.

Scroll to Top