Du behöver
- 3 dl mjöl
- 125 g smör eller margarin
- 2.5 msk kallt vatten
- 75 g mörk blockchoklad
Fyllning:
4 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
2 st äggulor
2 st äggvitor
0.5 dl florsocker
1 l bär
Ugn: 200°
Det här behövs för 6-8 port:
Gör så här
1
Finfördela matfettet i mjölet till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop allt till en deg. Tryck ut degen i pejform och nagga botten. Ställ den kallt att vila ca 30 minuter.
2
Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills det har fin färg. Smält blockchokladen i vattenbad eller i mikron. Pensla det varma pajskalet med chokladen så att det täcker hela kakan. Ställ den kallt.
3
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5-6 minuter. Vispa äggulor och socke rljust och pösigt. Mixa hälften av bären till slät puré. Rör ner dem i äggulorna. Vispa gräden till skum. Vispa äggvitorna till fast skum.
4
Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme. Rör ner gelatinet i en fin stråle i grädden. Tillsätt äggulesmeten och sedan äggvitorna. Ställ fromagen kallt ca 1/2 timme. Rör försiktigt ner resten av bären och lägg fromagen i pajskalet. Ställ pajen kallt några timmar.