Currysoppa med kyckling och rostad kokos

En kalorisnål soppa med "hetta".

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlök klyftor
  • 1 st äpple syrligt
  • 1 l hönsbuljong
  • 3 msk matolja
  • 2 msk curry
  • 1 st burk champinjoner
  • 3 st stjälkar stjälkselleri
  • 2 st morötter
  • 0.5 st broccolistånd

Tillbehör:

kött kokt. stekt eller grillat
kyckling från 1 liten
0.75 dl kokosflingor
1 st böngroddar burk

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och finhacka gul lök och vitlök. Skala, kärna ur och tärna äpplet.

2
Fräs löksorterna och äpple i matolja och curry i en kastrull tills löken är mjuk och glansig.

3
Låt svampen rinna av. Ansa och strimla sellerin. Skala och tärna morötterna. Ansa och skär broccolin i mindre bitar.

4
Lägg svamp och grönsaker i grytan och späd med buljong. Låt soppan småputtra tills grönsakerna är mjuka.

5
Befria kycklingen från skinn och ben. Skär köttet i mindre bitar. Lägg ner dem i grytan och låt soppan puttra ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

6
Rosta kokosflingorna i en stekpanna i lite matfett.

7
Skölj böngroddarna och låt dem rinna av.

8
Fördela soppan i 4 portionsskålar och toppa med böngroddarna. Strö över kokosen.


Kommentar:
Currysoppan är också god med kokosmjölk och färsk koriander om man vill ha lite mera asiatisk smak på den.Kall blomkålssoppa med räkor och laxromEn härlig sommarsoppa som smakar extra gott en varm dag.

Scroll to Top