Kall Blomkålssoppa med räkor och laxrom

Du behöver 1 st blomkålshuvud 1 st purjolök 1 l hönsbuljong 3 dl mjölk Tillbehör: 100 g skalade räkor 50 g laxrom dill Det här...

Du behöver

  • 1 st blomkålshuvud
  • 1 st purjolök
  • 1 l hönsbuljong
  • 3 dl mjölk

Tillbehör:

100 g skalade räkor
50 g laxrom
dill

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Ansa och skölj blomkålen. Skär den i mindre bitar. Kasta bort stock och blad. Ansa och strimla det vita på purjolöken.

2
Fräs purjolöken i en gryta i lite matfett tills den är blank och mjuk men inte har fått färg.

3
Tillsätt blomkål, buljong och mjölk. Låt allt puttra på svag värme under lock tills blomkålen är mjuk, ca 10-15 minuter.

4
Häll soppan i en matberedare och mixa den slät. Smaka av och tillsätt eventuellt lite salt.

5
Häll soppan i en skål och låt den kallna. Vispa i den då och då under tiden så att det inte bildas skinn.

6
Rör ner räkorna i soppan och häll upp den i 4 portionsskålar. Garnera med laxrom och dillkvistar. Servera omedelbart.

Scroll to Top