Du behöver
- 1 st blomkålshuvud
- 1 st purjolök
- 1 l hönsbuljong
- 3 dl mjölk
Tillbehör:
100 g skalade räkor
50 g laxrom
dill
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Ansa och skölj blomkålen. Skär den i mindre bitar. Kasta bort stock och blad. Ansa och strimla det vita på purjolöken.
2
Fräs purjolöken i en gryta i lite matfett tills den är blank och mjuk men inte har fått färg.
3
Tillsätt blomkål, buljong och mjölk. Låt allt puttra på svag värme under lock tills blomkålen är mjuk, ca 10-15 minuter.
4
Häll soppan i en matberedare och mixa den slät. Smaka av och tillsätt eventuellt lite salt.
5
Häll soppan i en skål och låt den kallna. Vispa i den då och då under tiden så att det inte bildas skinn.
6
Rör ner räkorna i soppan och häll upp den i 4 portionsskålar. Garnera med laxrom och dillkvistar. Servera omedelbart.