Löjrom med äggkräm på salladsbädd

En elegant förrätt som jag har ätit i Danmark.

Du behöver

  • 6 msk crème fraîche
  • 6 st äggulor
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 tsk rivet citronskal
  • salt och peppar
  • sallad riven blandad
  • 1 st sparris (10-12 stjälkar)
  • 1 st tomat
  • körvel eller dill
  • 150 g löjrom

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skölj, torka och riv salladsbladen i bitar. Lägg dem i en krans på fyra tallrikar.

2
Koka sparrisen i lättsaltat vatten några minuter så att den fortfarande är spänstig. Skär den i bitar.

3
Skålla, skala och tärna tomaten. Lägg sparrisen på salladsbädden. Strö tomathacket runt om.

4
Lägg kall creme fraiche och äggulor i en skål som tål värme. Vispa ihop det med citronsaft och skal. Ställ skålen i vattenbad och sjud under omrörning tills det blir en tjock kräm. Smaka av med salt och peppar.

5
Fördela den ljumma krämen i mitten på salladstallrikarna. Lägg en stor klick löjrom över och garnera med körvel eller dill.

Scroll to Top