Du behöver
- 6 msk crème fraîche
- 6 st äggulor
- 2 tsk pressad citronsaft
- 1 tsk rivet citronskal
- salt och peppar
- sallad riven blandad
- 1 st sparris (10-12 stjälkar)
- 1 st tomat
- körvel eller dill
- 150 g löjrom
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skölj, torka och riv salladsbladen i bitar. Lägg dem i en krans på fyra tallrikar.
2
Koka sparrisen i lättsaltat vatten några minuter så att den fortfarande är spänstig. Skär den i bitar.
3
Skålla, skala och tärna tomaten. Lägg sparrisen på salladsbädden. Strö tomathacket runt om.
4
Lägg kall creme fraiche och äggulor i en skål som tål värme. Vispa ihop det med citronsaft och skal. Ställ skålen i vattenbad och sjud under omrörning tills det blir en tjock kräm. Smaka av med salt och peppar.
5
Fördela den ljumma krämen i mitten på salladstallrikarna. Lägg en stor klick löjrom över och garnera med körvel eller dill.