Mandelkaka med frukt och bär

En god avslutning på en härlig sommarmeny (se recepten Löjrom med äggkräm på salladsbädd och Fylld laxfilé på tomatsalsa med Smörslungad färskpotatis).

Du behöver

  • 200 g mandelmassa
  • 2 st bittermandel
  • 2 st ägg
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver

Fyllning:

1 dl lätt crème fraiche
1 dl kesella
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 st kiwi
1 st mango eller papaya
bär ca 3 dl färska

Ugn: 175°

Det här behövs för 6-8 bitar:

Gör så här

1
Riv mandelmassan och bittermandeln.

2
Rör samman mandelmassan med ägg, creme fraiche och mjölet blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.

3
Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med löstagbar kant.

4
Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt kakan vila någon minut innan den stjälps upp och får kallna på galler.

5
Rör ihop kesellan med creme fraiche, florsocker och vaniljsocker.

6
Skala kiwin och skär den i bitar. Skala, kärna ur och skiva mangon eller papayan.

7
Bred creme fraicheröran över kakan och fördela frukt och bär överst.

Scroll to Top