Minestrone II

En klassisk italiensk grönsakssoppa.

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlök klyftor
  • 200 g bacon
  • 1 msk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 10 dl hönsbuljong
  • 1 st burk hela tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st bakpotatis
  • 2 st stjälkar stjälkselleri
  • 2 st morötter
  • 1 st bönor burk vita naturell
  • salt och peppar

Detta behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och hacka löksorterna fint. Skär baconet i tärningar.

2
Fräs löksorterna med timjan och oregano i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Lägg över i kastrull.

3
Skala under tiden potatis och morötter. Skär dem i tärningar. Ansa och strimla sellerin. Låt bönorna rinna av.

4
Lägg potatis, morötter, selleri, tomater och tomatpuré i kastrullen. Späd med buljongen. Låt soppan småkoka ca 25 minuter.

5
Tillsätt bönorna och låt soppan puttra i ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.


Kommentar:
Soppor är goda som ensamrätt men passar också till förrätt. Då räcker sopporna du får recept på till fler än 4 portioner. Bjud gärna gott bröd till de olika sopporna. Ska soppan serveras varm så värm gärna tallrikarna innan du häller upp soppan i dem.

Scroll to Top