Chevré- och spenatknyten (av Jeannette i Sundbyberg)

Jag blev bjuden på detta för länge sedan. Det var på en tjejkväll. Vi skulle ha något att äta men inte alltför "tungt". Det här rekommenderar jag både en kall vinterdag som en het sommardag. Serveras till en flaska gott rödvin, t.ex. Los Lanos Reserva.

Du behöver

  • mördeg eller 4 mördegsplattor
  • 45 ml flytande honung
  • 1 pkt bladspenat fryst
  • färsk basilika
  • svartpeppar krossad
  • 35 ml olivolja
  • 4 st chèvreost tjocka skivor
  • 1 st ägg till pensling

Det här behövs till ca 4 pers

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader.

2
Platta ut mördegen något (om du använder mördegsrulle så dela den i fyra lika stora plattor), smula sönder osten (en ostbit till varje platta).

3
Tina bladspenaten och krama ur vattnet, dela upp den på osten. Häll över honungen och olivoljan. Hacka över basilika och smaksätt med krossad svartpeppar.

4
Vik ihop mördegen och gör dem till knyten. Vänd dem upp och ner. Pensla med ägg och sätt in dem i ugnen, i mitten, lite beroende på ugnen, i c:a 10-15 min.

Scroll to Top