Du behöver
- 100 g smör eller margarin
- 0.75 dl socker
- 1 3/4 dl vetemjöl
- 1 dl havregryn
- vatten ev 1 msk
Fyllning:
200 g mandelmassa
2 msk mjölk
1 tsk rivet citronskal
1 l bär färska
Ugn: 200°
Gör så här
1
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt mjöl och havregryn. Arbeta raskt ihop allt till en deg. Tillsätt eventuellt vatten så att degen blir smidig.
2
Lägg degen i plastfolie och låt den vila kallt ca 30 minuter.
3
Dela degen i 6-8 lika stora bitar. Tryck ut degen i lätt smorda tarteletteformar. Degen får inte vara för tjock men den ska täcka formen väl.
4
Grädda pajskalen mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills de har fin färg. Lossa tarteletterna när de har kallnat.
5
Rör ut mandelmassan med lite mjölk och citronskal så att den blir krämig. Fördela den i tartelettformarna. Lägg färska rensade bär ovanpå.
Garnera eventuellt tarteletterna med lite vispad grädde.