Bärtarteletter

När man fyller små pajskal med bär blir det både festligt och gott. Framifrån ser du Bärtarteletter, Citronpaj med hallon och Glasstårta med mandelbottnar.

Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 0.75 dl socker
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • vatten ev 1 msk

Fyllning:

200 g mandelmassa
2 msk mjölk
1 tsk rivet citronskal
1 l bär färska

Ugn: 200°

Gör så här

1
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt mjöl och havregryn. Arbeta raskt ihop allt till en deg. Tillsätt eventuellt vatten så att degen blir smidig.

2
Lägg degen i plastfolie och låt den vila kallt ca 30 minuter.

3
Dela degen i 6-8 lika stora bitar. Tryck ut degen i lätt smorda tarteletteformar. Degen får inte vara för tjock men den ska täcka formen väl.

4
Grädda pajskalen mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills de har fin färg. Lossa tarteletterna när de har kallnat.

5
Rör ut mandelmassan med lite mjölk och citronskal så att den blir krämig. Fördela den i tartelettformarna. Lägg färska rensade bär ovanpå.


Kommentar:
Garnera eventuellt tarteletterna med lite vispad grädde.

Scroll to Top