Svampsoppa med trattkantareller

Min godaste soppa lagar jag av kantareller och är det riktig fest strimlar jag lite rökt lax och bjuder till soppan. På bilden ser du i förgrunden Svampsoppa på förvällda trattkantareller. Bakom står Svampgratinerade palsternackor.

Du behöver

  • 200 g trattkantareller Förvällda. Eller blandsvamp
  • 3 msk smör eller margarin
  • 3.5 msk vetemjöl
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk ädelost
  • 1 msk citron pressad
  • sherry ev efter smak

Tillbehör:

lax strimlad rökt

Det här behövs för ca 4 port (huvudrätt) eller 6 port (förrätt):

Gör så här

1
Fräs svampen i fett tills det “knäpper” i den. Strö över mjöl och rör om.

2
Späd med buljongen och sjud soppan i ca 10 minuter. Tillsätt grädden och koka upp.

3
Smaka av med tomatpuré, ädelost, citron och eventuellt sherry. Servera soppan rykande het i varma tallrikar med lite strimlad lax.


Kommentar:
En varm ostsmörgås till soppan gör du så här: Bred vitt formbröd med matfett och ett tunt lager senap. Doppa ytan i riven ost och lägg på plåt. Gratinera ca 10 minuter i 250° varm ugn.

Scroll to Top