Auberginsallad (av Christina i Mölndal)

Ätes till bröd, potatis, kött m.m.

Du behöver

  • 3.5 st aubergine
  • 3 dl crème fraîche
  • olivolja ca 1/2 dl
  • vitvinsvinäger
  • 2.5 st vitlöksklyftor krossade
  • salt och lite peppar

Det här behövs:

Gör så här

1
Skölj auberginerna i vatten och stick med en gaffel många små hål runt om fukterna. Sätt ugnen på ca 175 grader.

2
Lägg auberginerna på galler och in i ugnen. Låt stå ca 1 timma eller tills du känner att auberginerna är mjuka.

3
Ta ut auberginerna. Låt dem svalna av något genom att dela dem på mitten.

4
Tag sedan ut fruktköttet och lägg i ett durkslag och låt rinna av.

5
Blanda ihop med de övriga ingredienserna. Smaka av med vitvinsvinäger efter smak.

Scroll to Top