Cheesecake med blåbär

Här har vi valt blåbär men du väljer dina egna favoritbär.

Du behöver

  • 100 g pepparkakor
  • 100 g digestivekex
  • 75 g smör

Fyllning 1:

400 g philadelphiaost
1 dl socker
0.25 tsk salt
3 st ägg
2 tsk rivet citronskal

Fyllning 2:

3 dl gräddfil
1 msk socker
0.5 tsk vaniljsocker

Garnering:

mandelspån
0.5 l blåbär

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 8 port:

Gör så här

1
Krossa pepparkakor och Diestivekex fint. Smält matfettet och rör samman det med kaksmulorna.

2
Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen kallt.

3
Rör samman Philadelpiaost med rivet citronskal, socker och salt till en slät kräm.

4
Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt kraftig omrörning. Häll fyllningen i formen.

5
Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter.

6
Rör ut gräddfilen med socker och vaniljsocker.

7
Stäng värmen i ugnen och ta ut kakan. Bred gräddfilen över och ställ tillbaka kakan. Låt den stå ca 5 minuter i eftervärmen.

8
Låt kakan kallna och garnera med rostade mandelspån och blåbär.


Kommentar:
Vi använder lätt Philadelphiaost i cheesecaken och sparar därmed in på kalorierna utan att smaken försämras.

Scroll to Top