Skaldjurstårta

Smörgåstårta kan serveras vid många tillfällen. Den passar lika bra som inledning till en finare middag, som vid mottagningar och uppvaktningar. Vill du överraska familj och vänner, och ha en riktigt skön och god myskväll tillsammans, ska du göra den här skaldjurstårtan! Garnera smörgåstårtan som på bilden eller efter egen fantasi. Ställ tårtan kallt tills den ska ätas.

Du behöver

  • 9 skiva landgångsbröd eller
  • formbröd längdskuret vitt

Fyllning 1:

1 st kräftost ca 250 g

Fyllning 2:

1.5 dl lättmajonnäs
1 dl crème fraîche
2 st förp krabbpinnar à ca 120 g

Garnering:

2.5 dl lättmajonnäs
persilja finklippt
1/2-1 kg räkor som skalas
1 st stenbitsrom burk röd
1 st kräftstjärtar ask
citron
persilja

Det här behövs för 15-20 bitar:

Gör så här

1
Lägg 3 skivor landgångsbröd bredvid varandra som en botten. Bred på fyllning 1.

2
Lägg nästa 3 skivor tvärs över de första. Gör fyllning 2. Tärna krabbpinnarna fint och blanda dem med lättmajonnäs och creme fraiche. Bred fyllningen över brödskivorna.

3
Lägg de sista brödskivorna parallellt med de första.

4
Bred ett tunt lager majonnäs över och runt hela tårtan. Sätt rikligt med finklippt persilja runt kanten. Använd gärna en liten stekspade. Garnera med räkor, stenbitsrom, kräftstjärtar, citron och persilja.


Kommentar:
Brödkanter som putsas bort kan du torka till ströbröd.
Tårtan går bra att frysa men då helst ogarnerad. Får du rester, kan du frysa dessa.

Scroll to Top