Wokad fläskfilé med grönt

Självklart går det bra att laga rätten utan wok. En stor stekpanna duger fint. Snabbt får du ihop middagen som är en bra bjudrätt också!

Du behöver

  • fläskfilé ca 500 g
  • 2.5 msk olja
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 1.5 st pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk soja
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 st purjolök finstrimlad
  • 1 st wokgrönsaker ca 500g
  • salt ev

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Strimla köttet. Hetta upp woken (pannan) med oljan. Lägg i köttet och bryn under omrörning.

2
Blanda i purjolök och grönsaker. Stek det ihop med köttet några minuter.

3
Krydda med kajennpeppar, vitlök, soja och salladskrydda. Låt allt bli genomvarmt.

4
Servera med kokt ris (snabbris finns), gärna jasminris och en sötsur sås från burk.

Scroll to Top