Du behöver
- 2 st smördegsplattor djupfrysta
- gorgonzola ca 100 g
- 4 st parmaskinka tunna skivor
Pensling:
äggula
pinjenötter
Ugn: 225°
Det här behövs för 4 port:
Gör så här
1
Dela varje tinad smördegsplatta i 2 delar och kavla ut varje del till ca 13 x 13 cm.
2
Dela osten i 4 bitar och vira in varje bit i skinka till täta paket.
3
Lägg varje ostpaket på smördegsbiten. Pensla runt kanterna med äggulan.
4
Vik över den andra halvan av degen och tryck till runt gömman med en gaffel. Pensla med äggula. Strö på lite pinjenötter.
5
Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Servera genast med en fräsch sallad.
Här lite tips på små godbitar med gorgonzola: Rör samman 50 g gorgonzola med 50 g mjukost och 1 tsk portvin. Spritsa krämen i blekselleristjälkar. Gott som snacks. Samma kräm är god att spritsa i champinjonhattar, päronhalvor eller i paprikaklyftor. Baka små petits chouxer, gärna av mix och fyll dem när de har kallnat med ostkrämen. Smaksätt gärna vit grundsås med en bit gorgonzola, gott både till kött och fisk.