Stekt halloumi med grönsakspytt

Halloumiost är gjord av pastöriserad komjölk. Man tillsätter salt, mynta och ostlöpe. Osten är god att äta som den är men testa att steka, grilla eller fritera den. Jättegott.

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • vitkål ca 300 g
  • 2 st äpplen syrliga
  • 1 st röd paprika
  • 1 st squash liten
  • 1 st böngroddar burk
  • 2 tsk curry
  • 400 g halloumi
  • sesamfrön

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Strimla vitkålen. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Kärna ur och tärna paprikan. Tärna squashen. Skölj böngroddarna i kallt vatten och låt dem rinna av.

2
Fräs samman matfett och curry i en stor stekpanna eller wok. Lägg i alla grönsakerna utom böngroddarna.

3
Låt allt fräsa tills grönsakerna börjar mjukna. Rör i det då och då. Salta och peppra.

4
Tillsätt böngroddarna och låt allt bli genomvarmt.

5
Skär osten i skivor. Vänd dem i sesamfrön. Stek osten i lite matfett.

6
Bjud osten tillsammans med grönsakspytten. Bjud eventuellt lite sweet chilisås till.

Scroll to Top