Mammas köttbullar

Det här är vad jag kallar för "mammas" köttbullar. Köttsmaken förstärks med kalvfond.

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 0.75 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 2.5 msk kalvfond (på flaska)
  • 1 dl vatten
  • 1 st ägg
  • 1 msk lök eller 2 msk finhackad brynt lök
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald vitpeppar
  • smör till stekning

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Blanda havregryn, potatismjöl, kalvfond och vatten. Låt det svälla ca 10 minuter.

2
Tillsätt sedan ägg, lök, salt och peppar. Lägg i färsen och arbeta samman tills allt är blandat.

3
Fukta händerna med lite olja och forma färsen till köttbullar. Lägg på smörpapper.

4
Bryn köttbullarna i smör i en stekpanna, inte för många åt gången, på god värme. Skaka pannan då och då, så att köttbullarna blir jämna i färgen. Stek dem ca 5-6 minuter. Goda med potatismos, lingon och gurka till.


Kommentar:
Köttbullar går bra att frysa.

Scroll to Top