Du behöver
- 500 g nötfärs
- 0.75 dl havregryn
- 1 msk potatismjöl
- 2.5 msk kalvfond (på flaska)
- 1 dl vatten
- 1 st ägg
- 1 msk lök eller 2 msk finhackad brynt lök
- 1 tsk salt
- 2 krm nymald vitpeppar
- smör till stekning
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Blanda havregryn, potatismjöl, kalvfond och vatten. Låt det svälla ca 10 minuter.
2
Tillsätt sedan ägg, lök, salt och peppar. Lägg i färsen och arbeta samman tills allt är blandat.
3
Fukta händerna med lite olja och forma färsen till köttbullar. Lägg på smörpapper.
4
Bryn köttbullarna i smör i en stekpanna, inte för många åt gången, på god värme. Skaka pannan då och då, så att köttbullarna blir jämna i färgen. Stek dem ca 5-6 minuter. Goda med potatismos, lingon och gurka till.
Köttbullar går bra att frysa.