Du behöver
- 1 st gul lök
- 500 g morötter
- 1 l hönsbuljong
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk ris
- 1.5 tsk salt
- 0.5 krm peppar
Frikadeller:
300 g blandfärs
0.5 tsk salt
0.5 krm peppar
1 st vitlöksklyfta
1 st ägg
1 msk maizena
Det här behövs för 4 port:
Gör så här
1
Skala löken och tärna den. Skala morötterna och skär dem i små tärningar.
2
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett utan att den får färg.
3
Tillsätt morötter, buljong, tomatpuré, ris, salt och peppar. Låt allt koka på svag värme under lock ca 30 minuter.
4
Häll allt i en mixer eller matberedarre och mixa till en slät soppa. Häll tillbaka den i grytan.
5
Arbeta samman färsen med salt, peppar, pressad vitlök, ägg och maizena. Forma små runda bollar.
6
Koka bollarna i soppan eller i lite buljong ca 5-6 minuter.
7
Koka upp soppan och smaka eventuellt av med rosmarin. Trä upp frikadellerna på spett.