Guldgul risotto

Guldgul risotto med bl.a. saffran, svamp och röd lök.

Du behöver

  • 3 dl arborioris
  • 2 st lökar röda små röda
  • 2 msk olja
  • 1 pkt saffran
  • 1 dl vitt vin
  • hönsbuljong ca 6 dl
  • salt
  • 150 g svamp (gärna ostronskivling)
  • 2 msk flytande margarin
  • 1 tsk oregano
  • salt och peppar
  • 4 msk parmesanost riven

Till 4 port behövs:

Gör så här

1
Hacka löken och fräs den tillsammans med oljan i en kastrull. Tillsätt ris och rör om. Häll över saffran och vin. Låt detta småputtra någon minut under omrörning.

2
Häll över buljongen och låt allt puttra ca 20 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt.

3
Dela svampen och stek den i margarinet. Krydda med timjan, salt och peppar. Strö över parmesan.

Scroll to Top