Du behöver
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g smör eller margarin
3 msk kallt vatten
Fyllning:
125 g parmesanost färsk
100 g marinerade soltorkade tomater
2 dl mellangrädde
2 st äggulor
Ugn: 200°
Det här behövs för 4-5 port:
Gör så här
Parmesanosten är en mager och mycket hård ost och används mest i matlagningen som en rivost. Osten mognar mycket långsamt och behöver lång lagringstid, upp till 3 år. När den är mogen gnids den in med olja för att inte mögla eller torka ut. Ostmassan är halmgul, texturen är tät och osten har en ren och kraftig smak. Den parmesanost som vi köper färdigriven är inte alltid så smakrik. Det är absolut bäst att köpa den färska osten i bit och riva den själv.
Blanda riven parmesanost i ströbrödet när du panerar fisk eller kött. Det blir en fin smak och kallas på matfranska för “a la Milanese”.