Du behöver
- 2 st persilja rejäla knippen
- 125 g valnötskärnor
- 80 g parmesanost
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 1.25 dl matolja
- 0.5 dl vatten
- salt
Det här behövs:
Gör så här
1
Skölj persiljan ordentligt. Låt den rinna av på handduk eller hushållspapper. Drag av bladen.
2
Lägg bladen i en matberedare. Hacka dem grovt. Tillsätt valnötterna och kör en liten stund.
3
Riv osten. Lägg ner den i matberedaren tillsammans med pressad vitlök. Kör allt en liten stund. Späd med oljan i en fin stråle till en puré.
4
Tillsätt vatten och kör lite till. Smaka av med salt.
Ska du servera såsen med pasta så rör ut peston med lite av vattnet som pastan har kokat i. Rör sen ner såsen i den nykokta pastan. Förvara peston kallt i små burkar med tättslutande lock.