Du behöver
- 0.5 kg spagetti
- 0.5 st lök ev. purjo
- 1 st vatten burk salladstonfisk i
- 1 pkt bacon
- 1 st ägg
- 1.5 msk mjöl
- 1.5 dl grädde
- 0.5 dl mjölk
Garnering:
1 st tomat
ost hyvlad
Det här behövs till 4-6 pers
Gör så här
1
Koka spagetti. Skär bacon i bitar och hacka löken i jättesmå strimlor. Skär tonfisken i små delar (det får inte vara stora bitar). Bryn lök och bacon. Tillsätt tonfisken. Låt den brynas en stund. Tillsätt grädde och lite mjöl så att det blir tjockt som en sås. Rör om. Nu tillsätter man ägget och rör om. Tillsätt mjölk så att det blir en smidig sås. Om man upplever den för lös kan man tillsätta lite mjöl.
2
Ta bort smeten från plattan. Smöra en ugnsform och lägg spagettin i den. Häll tonfisksåsen ovanpå. Skär tomaten i skivor och lägg ovanpå såsen. Hyvla ost och lägg ett tunt lager ovanpå tomaten. In i ugnen 200 grader tills osten blivit smält och gyllenbrun.