Välfyllda squash

Det går bra att byta squashen mot aubergin.

Du behöver

  • 2 st squash stora
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st paprika
  • 1 st bönor burk blandade i tomatsås
  • 2.5 msk sweet chilisås
  • salt
  • 2 dl riven ost

Ugn: 200°-250°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Dela squashen mitt itu på längden. Gröp ur det mesta av fruktköttet med hjälp av en tesked. Finhacka det.

2
Lägg squash-halvorna i en smord eldfast form. Ställ in formen mitt i 200° varm ugn ca 15 minuter så att de mjuknar.

3
Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikan.

4
Fräs löksorterna mjuka och glansiga i lite matfett. Tillsätt paprikan och inkråmet från squashen. Låt det fräsa med en stund.

5
Tillsätt bönorna och låt allt koka ca 5 minuter. Smaka av med sweet chilisås och salt.

6
Fyll squashskålarna med röran. Strö över riven ost. Gratinera mitt i 250° varm ugn ca 8-10 minuter. Bjud gott bröd till.

Scroll to Top