Lisas karamellkaka (av Elin i Malmberget)

Har fått detta recept av Lisa i Leipojärvi. Med en klick vispgrädde blir den himmelskt god.

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 200 g margarin smält
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Kräm:

1.5 st brun farin
1.5 dl vispgrädde
2 msk margarin
1 msk vaniljsocker

Det här behövs till en ugnslåda

Gör så här

1
Vispa ihop ägg och strösocker. Kakan bakas som en vanlig sockerkaka och gräddas i ca 25-30 min.

2
Ugnsvärme 175 grader.

3
Vispgrädden kokas i 10 min innan margarin tillsätts. Krämen breds på den varma kakan.

4
Strö på valfritt strössel.

5
Den blir lättare att skära, om den står svalt en stund.

Scroll to Top