Du behöver
- 2 st ägg
- 2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 0.5 tsk bakpulver
- 1.5 tsk malen ingefära
- 3 st päron
- 1 dl valnötter hackade
- 50 g smör kallt
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
2
Blanda samman mjölet med bakpulver och ingefära. Rör ner det i äggsmeten.
3
Häll smeten i smord och bröad form., gärna med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
4
Skala, klyfta och kärna ur päronen. Tryck ner päronklyftorna i smeten. Strö över hackade valnötter.
5
Hyvla det kalla smöret med en osthyvel och lägg det över kakan så att det täcker hela kakan.
6
Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter.
7
Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp och får svalna. Bjud gärna vaniljglass till kakan.