Päronkaka med ingefära och valnötter

En saftig päronkaka med en spröd yta. Är du allergisk mot valnötter så uteslut dem bara. På bilden ser du små tarteletter fyllda med keso, nötter, vispgrädde och honung och toppade med smörfrästa äpplen. Den saftiga päronkakan innehåller både ingefära och valnötter.

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1.5 tsk malen ingefära
  • 3 st päron
  • 1 dl valnötter hackade
  • 50 g smör kallt

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker ljust och pösigt.

2
Blanda samman mjölet med bakpulver och ingefära. Rör ner det i äggsmeten.

3
Häll smeten i smord och bröad form., gärna med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

4
Skala, klyfta och kärna ur päronen. Tryck ner päronklyftorna i smeten. Strö över hackade valnötter.

5
Hyvla det kalla smöret med en osthyvel och lägg det över kakan så att det täcker hela kakan.

6
Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter.

7
Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp och får svalna. Bjud gärna vaniljglass till kakan.

Scroll to Top