Svamp- och löksoppa

En krämig soppa med blandad svamp och purjolök.

Du behöver

  • 1 l svamp färsk
  • 2 st purjolök
  • 4 msk vetemjöl
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl mellangrädde
  • 1.5 msk sherry
  • salt och peppar
  • 1 msk soja

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Ansa svamp och purjolök. Skär dem i ganska stora bitar.

2
Fräs svampen i lite matfett i en stor gryta. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med en stund, eventuellt med lite mera matfett.

3
Strö över mjölet och rör om. Späd med mjölk och buljong. Låt soppan koka på svag värme ca 10 minuter.

4
Tillsätt grädde och sherry. Låt soppan koka upp på nytt. Smaka av med salt, peppar och soja. Garnera eventuellt med lite färsk timjan.

Scroll to Top