Du behöver
- morötter ca 500 g späda
- 1 st citron
- 2 dl grönsaksbuljong (av tärning)
- 1 tsk arrowrot eller majsena
Kumminkeso:
1 st keso 250 g
1.5 tsk kummin
0.5 tsk salt
1 krm peppar
2 msk hackad persilja
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skrapa morötterna, dela dem om de är stora.
2
Tvätta och torka citronen. Riv skalet och pressa ur saften.
3
Koka upp buljongen med citronsaften i en vid låg panna. Lägg i morötterna och sjud under lock tills de är mjuka, ca 6-8 minuter. Ta upp dem.
4
Rör ut arrowrot eller majsena i lite kallt vatten. Red av buljongen, sjud upp och lägg i citronskal och morötter.
5
Blanda alla ingredienserna till kumminkeson och servera den till morötterna. Kokt ris gör rätten mättande.