Citronkokta morötter med kumminkeso

Fortfarande kan vi köpa späda morötter i knippa eller gå ut i trädgårdslandet och dra upp härliga morötter, om vi har egen odling. Bjud dem på det här sättet som huvudrätt och inte bara som tillbehör.

Du behöver

  • morötter ca 500 g späda
  • 1 st citron
  • 2 dl grönsaksbuljong (av tärning)
  • 1 tsk arrowrot eller majsena

Kumminkeso:

1 st keso 250 g
1.5 tsk kummin
0.5 tsk salt
1 krm peppar
2 msk hackad persilja

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skrapa morötterna, dela dem om de är stora.

2
Tvätta och torka citronen. Riv skalet och pressa ur saften.

3
Koka upp buljongen med citronsaften i en vid låg panna. Lägg i morötterna och sjud under lock tills de är mjuka, ca 6-8 minuter. Ta upp dem.

4
Rör ut arrowrot eller majsena i lite kallt vatten. Red av buljongen, sjud upp och lägg i citronskal och morötter.

5
Blanda alla ingredienserna till kumminkeson och servera den till morötterna. Kokt ris gör rätten mättande.

Scroll to Top