Du behöver
- 150 g smör eller margarin
- vetemjöl ca 6 dl
- 2 msk socker
- 2 st ägg
- 0.75 dl mjölk eller kaffegrädde
- 50 g jäst
Fyllning:
50 g smör eller margarin
0.75 dl socker + 2 msk kanel
Pensling:
ägg
pärlsocker
Ugn: 250°
Gör så här
1
Blanda fettet med en del av mjölet. Tillsätt socker, ägg och jästen utrörd i vätskan. Arbeta in resten av mjölet och låt degen vila ca 10 minuter.
2
Kavla ut degen till en platta, ca 50×30 cm. Bred på fyllningen. Vik plattan dubbel på längden.
3
Skär ca 1 1/2 cm breda bitar och skär en skåra i mitten på dessa. Snurra ihop till bullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Jäs ca 40-60 minuter.
4
Pensla, strö på pärlsocker och grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt dem kallna på galler under bakduk.
Tips! För ett bra resultat bör alla ingredienser ha rumstemperatur.