Karlsbaderbullar I

Lika goda som wienerbröd, om inte godare. Bullarna har en spröd och "kort" konsistens och går utmärkt att frysa.

Du behöver

  • 150 g smör eller margarin
  • vetemjöl ca 6 dl
  • 2 msk socker
  • 2 st ägg
  • 0.75 dl mjölk eller kaffegrädde
  • 50 g jäst

Fyllning:

50 g smör eller margarin
0.75 dl socker + 2 msk kanel

Pensling:

ägg
pärlsocker

Ugn: 250°

Gör så här

1
Blanda fettet med en del av mjölet. Tillsätt socker, ägg och jästen utrörd i vätskan. Arbeta in resten av mjölet och låt degen vila ca 10 minuter.

2
Kavla ut degen till en platta, ca 50×30 cm. Bred på fyllningen. Vik plattan dubbel på längden.

3
Skär ca 1 1/2 cm breda bitar och skär en skåra i mitten på dessa. Snurra ihop till bullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Jäs ca 40-60 minuter.

4
Pensla, strö på pärlsocker och grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt dem kallna på galler under bakduk.


Kommentar:
Tips! För ett bra resultat bör alla ingredienser ha rumstemperatur.

Scroll to Top