Lingonglass

Riktigt god glass med lite vild smak får du om du smaksätter glassen med lingon och lite gin. Maränger ger fin smakbrytning. Enbärsbrännvinet ger lingonglassen sting och skogsarom.

Du behöver

  • 3 st äggulor
  • 0.5 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl lingonsylt rårörd
  • 0.5 dl lingon färska
  • 3 msk gin
  • maränger ca 12 små

Garnering:

lingon
maränger

Det här behövs för ca 4-6 port:

Gör så här

1
Lägg de färska lingonen i en skål och häll över ginen. Låt det stå ca 1/2 timme. Vispa äggulor och florsocker riktigt ljust och pösigt.

2
Rör ner lingonen med sitt spad och lingonsylten i äggsmeten.

3
Vispa grädden tjock och vänd ner den i smeten. Blanda försiktigt ner marängerna i smeten.

4
Täck skålen och ställ den i frysen minst 4 timmar. Skeda upp den färdiga glassen i coupeglass och garnera med lingon och maränger.

Scroll to Top