Du behöver
- 400 g kycklingfilé
- 1 msk smör eller margarin
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1.5 dl hönsbuljong (tärning)
- 1.5 tsk dragon
- 0.5 msk soja
- 1 msk vetemjöl
- 2.5 dl matlagningsgrädde
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär köttet i strimlor. Bryn det i matfett.
2
Tillsätt salt, peppar, buljong, dragon och soja.
3
Vispa ut mjölet i grädde och rör ner i kycklingen.
4
Sjud i ca 5 minuter.
5
Servera med kokt potatis, pasta eller ris och någon grönsak.
Vill du göra rätten magrare och (och billigare) kan du byta ut grädden mot mjölk och öka vetemjölsmängden till 2 msk.
Fakta om dragon: Av örtkryddan dragon finns det två sorter, dels fransk dragon som anses vara den “äkta”, rysk (sibirisk). Den ryska dragonen har grövre blad och har inte så aromatisk smak som den franska. Dragonplantan är flerårig och busklik och det är de späda bladen som har mest smak, strax innan plantan blommar. Den ryska dragonen kan sås med frö medan den franska måste f